Udforsk det alsidige kemiske middel: 2,5-dimethyl-2,5-di(tert-butylperoxy)hexan

nyheder

Udforsk det alsidige kemiske middel: 2,5-dimethyl-2,5-di(tert-butylperoxy)hexan

I den dynamiske verden af ​​industriel kemi,2,5-dimethyl-2,5-di(tert-butylperoxy)hexanskiller sig ud som et mangefacetteret kemisk middel med en række anvendelsesmuligheder. Kendt under forskellige synonymer såsom Trigonox 101 og LUPEROX 101XL, er denne forbindelse identificeret med CAS-nummeret 78-63-7 og har en molekylær formel C16H34O4 med en molekylvægt på 290,44.

Produktoversigt

Dette kemiske middel er kategoriseret under flere relaterede kategorier, herunder oxidanter, vulkaniseringsmidler, polymerisationsinitiatorer, hærdere og kemiske råmaterialer. Det udviser en olieagtig flydende form med et farveløst udseende og har et smeltepunkt på 6 ℃ og et kogepunkt på 55-57 ℃ ved 7 mmHg. Med en densitet på 0,877 g/mL ved 25 ℃ har den et brydningsindeks på n20/D 1,423 og et flammepunkt på 149°F.

Fysisk-kemiske egenskaber

Stoffet er kendetegnet ved dets lysegule, olieagtige flydende form, med en speciel lugt og en relativ massefylde på 0,8650. Det er uopløseligt i vand, men opløseligt i chloroform og lidt opløseligt i methanol. Produktets stabilitet er noteret som ustabil, potentielt indeholdende inhibitorer, og det er uforeneligt med stærke oxidanter, syrer, reduktionsmidler, organiske materialer og metalpulvere.

Applikationer og ydeevne

2,5-Dimethyl-2,5-Di(Tert-Butylperoxy)Hexan bruges primært som vulkaniseringsmiddel til forskellige gummier, herunder silikonegummi, polyurethangummi og ethylenpropylengummi. Det tjener også som tværbinder for polyethylen og et middel til umættet polyester. Dette produkt overvinder især manglerne ved ditert-butylperoxid, såsom let forgasning og ubehagelig lugt. Det er et effektivt højtemperaturvulkaniseringsmiddel til vinylsilikonegummi, der forbedrer produkternes trækstyrke og hårdhed, samtidig med at lav trækstyrke og kompressionsdeformation opretholdes.

Sikkerhed og håndtering

På trods af dets industrielle fordele er 2,5-dimethyl-2,5-di(tert-butylperoxy)hexan klassificeret som giftig, brandfarlig og eksplosiv, hvilket kræver omhyggelig håndtering som et farligt gods. Det udviser farlige egenskaber, når det blandes med reduktionsmidler, svovl, fosfor eller organisk materiale, hvilket potentielt kan føre til eksplosive reaktioner ved opvarmning, stød eller friktion. De anbefalede opbevaringsforhold er et ventileret og tørt lager, opbevaret adskilt fra organisk materiale, råmaterialer, brandfarlige stoffer og stærke syrer. I tilfælde af brand tilrådes slukningsmidler som sand og kuldioxid.

Konklusion

2,5-Dimethyl-2,5-Di(Tert-Butylperoxy)hexan er et kemikalie af væsentlig industriel betydning, der tilbyder robust ydeevne i forskellige applikationer. Dets detaljerede produktegenskaber understreger dets anvendelighed som et pålideligt kemisk middel, samtidig med at det understreger behovet for strenge sikkerhedsforanstaltninger under opbevaring og håndtering.

Hvis du er interesseret, så venligstkontakt os:

E-mail:nvchem@hotmail.com 

2,5-dimethyl-2,5-di(tert-butylperoxy)hexan


Indlægstid: 29. maj 2024